lapatolok_trans_logo2.png

Ha küzdesz, veszíthetsz, ha nem
küzdesz, veszítettél!

1.nap 10-es hajó 500m senior mix számban 4 futamban álltunk rajthoz. 19 csapatból a 9. helyen zártunk.

2-nap 10-es hajó senior mix 200 méteren, előfutamban 2.helyen, negyeddöntőben 3.ak elődöntőben 4. helyen végeztünk, a B döntőben egy lapáttörés után 2. helyen, 20 csapatból a 8. helyen végeztünk.

3. napra maradt a 2000 m-res futam, csapatunk az elmúlt években nem igazán jeleskedett ebben a számban, egy ideje dolgozunk már ennek a javításán. Ez most a VB-re sikerült legjobban, nagyon jó pályát mentünk, és 4. - a VB-s szereplésünk legjobb - senior kategóriás helyét hoztuk. Nagyon jól futott a hajó, most minden összejött 2000ren.

Videók a futamokról.:
https://www.youtube.com/watch?v=eLsBD9TELhQ

https://www.youtube.com/watch?v=14Oo_4DYIEw

Telekom-Rubin Lapátolók csapatunk részt vesz a csehországi Račiceben rendezett ICF Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságon szeptember 10-13.ig

Az alábbi számokban indulunk:

10es sárkányhajó; MIX (6fiú, 4lány) kategória; 200m,500m,2000m távok.

Péntek, szombat és vasárnapi versenynapokon fogunk részt venni, a távolról érkező szurkolást is szívesen vesszük, részletesen beszámolunk a történésekről. A 10es hajó újdonság lesz számunkra, igyekszünk tisztességesen helytállni. Klub világbajnokságon eddig még nem járt a csapatunk, ez nem válogatott legénység, hanem valóban a klubok saját legénységeiből álló csapatok vesznek részt a világ minden pontjáról. Több(4?) magyar egység is lesz, sok szerencsét kívánunk nekik is.

A VB-ről információ, és az eredmények itt lesznek elérhetőek. http://www.dbracice2015.com/results

LAPÁTOLÓK HAJRÁ!!

Fadd-Domboriban rendezték meg a sárkányhajó országos bajnokság negyedik, egyben záró fordulóját, amely 2000 méteren hihetetlen izgalmakat hozott. Az összetett versenyben 200 méteren a Telekom Rubin Lapátolók, 2000 méteren a Szegedi Sárkányhajó SE lett a legjobb, amely a bajnoki pontversenyben is diadalmaskodott.

„Ez volt az első idény, amikor szabadidős sportból versenysporttá lépett elő a sárkányhajó és ennek megfelelően komolyan is vettük a kihívást – mondta Kopanecz Gábor, a 200 méteres összetett versenyben diadalmaskodó Telekom Rubin Lapátolók csapatkapitánya. – Büszke  vagyok a csapatom tagjaira, mert néhány éve csöppentünk bele a versenysportba, ám nagyon is tudatosan, mindent alárendelve készültek erre az idényre, és meg is lett az eredménye a munkánknak. Magyarország legjobb négy csapatában benne lenni szerintem igazán szép teljesítmény.”

Küzdöttünk Sukorón, 200 m 3. hely. Nagy csatás 2000 m 6. hely.

Szegeden 500 m-en csapatunk bronzérmet, 2000 m-en 4. helyet szerzett. Remek pálya volt, jó szervezés, csodálatos idő.

Szolnokon az 1. bajnoki fordulón 200 m-en aranyat, 2000 m-en ezüstöt szereztünk, az utóbbiban még van hova fejlődnünk, rajta leszünk. 200 m viszont sikerült kétszer is 47 mp alá mennünk. Igazán jól felkészültünk. Jól éreztük magunkat. Köszönjük.

Facebook

Támogatóink

mtdsc.jpg

rubin.jpg

biotech.jpg

kajakhu.jpg

2kop.jpg

 

JSN Teki template designed by JoomlaShine.com